sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Ei mennyt niinkuin strömsössä

Tässä yksi pilalle mennyt työ. Tarkoitus oli tehdä taivaasta selkeästi erilainen kuin aikaisemmissa maalauksissa ja pilvien osalta onnistuinkin hyvin. Taivaan sävy on ehkä vähän liian tumma tai oikeastaan liian violetti. 

Suurimman virheen tein, kun yritin tehdä maalarinteipin avulla valonsäteitä. Häivyttäessäni valoviivoja, alla oleva maali ei ollutkaan tarkistuksestani huolimatta kuivunut, vaan sekoittui valonsäteeseen. Olin tehnyt kyseistä taulua useita tunteja monena peräkkäisenä päivänä ja siinä hetkessä kun taulu menee loppumetreillä pilalle, tekisi mieli hajottaa jotain kallista.

Nyt kun katselen tätä työtä muutaman kuukauden sen valmistumisen jälkeen, pystyn jo selvästi huomaamaan ratkaisevia virheitä ja asioita, jotka olisin tehnyt täysin eri tavalla. Vuoret esimerkiksi ovat pikkuisen liian matalat ja ne näyttävät olevan melko lähellä, vaikka tavoite oli luoda niillä selkeää syvyyttä kuvaan. Tiedän nyt, että kyseisen syvyysvaikutelman saa aikaan häivyttämällä pehmeällä siveltimellä vuoren reunoja ja luomalla sumuvaikutelman vuoren juurelle. Varjoväri vuoressa tulisi olla vaaleampi kuin etualan varjoväri ja sen pitäisi myös sisältää enemmän sinistä. Horisonttitaso on lähes keskellä ja kuvasta tulee toimivampi, jos sitä siirtää vähän joko ylös tai alas. Lisäksi kuvassa on tietynlaista säännönmukaisuutta, jota välttämällä maalauksesta tulisi mielenkiintoisempi.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole tehdä mitään valokuvatarkkoja töitä, koska siinä ei mielestäni ole mitään järkeä, vaikka se hieno taito olisikin. Kädenjälki tekee maalauksesta persoonallisen. Fakta on kuitenkin se, että virheistä ja epäonnistumisista oppii ja olenkin todella tyytyväinen siitä, että tein tällaisen taulun, jossa tuli mokailtua oikein kunnolla.

2 kommenttia:

  1. Vau! Oletpas taitava! :)

    http://sinissofia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Paljon pitää silti vielä treenata.

      Poista