maanantai 27. heinäkuuta 2015

Lurppa ja Lörppä: Tappelu

Pengoin tässä muutama päivä sitten vanhoja laatikoita ja löysin sieltä sarjakuvia, joita olin piirtänyt noin kymmenisen vuotta sitten. Tuohon aikaan en juuri muuta piirrellytkään kuin näitä Lurppa ja Lörppä -sarjakuvia. Niitä lueskellessani repeilin kiitettävän monta kertaa, mutta samalla yllätyin ideoiden taitavuudesta. No ok, olivathan jotkut niistä erittäin lapsellisia, kepeitä ja jopa vähän liian ilkeitä, mutta en odotanut itseltäni noin rikasta mielikuvitusta. 

Ensimmäisen Lurppa ja Lörppä -sarjakuvan taisin piirtää jo ihan ensimmäisillä alakoulun luokilla. En muista tarkkaan, mutta idea on erittäin vanha. Tein näitä muutaman vielä yläasteen koululehteenkin, mutta lukiossa luovuin ideasta omasta mielestäni lapsellisten hahmojen takia. En edes itse tiedä, mitä nuo hahmot esitttävät, mutta kai ne ovat jotain leluja olevinaan. Joukossa on tosin ihan oikeita eläimiä, kuten vuohia ja sammakko.

Nyt kuitenkin halusin herättää nämä sarjakuvat uudelleen henkiin ihan nostalgian vuoksi ja toivottavasti niitä on myös teidän kiva lukea. En muuttanut tekstejä sarjakuvista kielioppivirheiden korjaamista lukuun ottamatta; myös asettelun jätin suht ennalleen. Piirtojäljen halusin jättää kepeäksi ja pikkuisen luonnosmaiseksi, koska sellasiksi ne  jo lapsena kuvittelin. Alla on kuva alkuperäisestä työstä, jonka olen siis noin kymmen vuotiaana ruutuvihkooni raapustanut.

Piirtelen näitä uudelleen lisää vielä tulevaisuudessa aina kun minulla on aikaa. Tällä hetkellä minulla on useampi potretti työn alla, joten en voi luvata mitään.

Alkuperäinen sarjakuva noin kymmenen vuotta sitten

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen aina välillä löytänyt tekemiäni sarjakuvia, ja ihmetellyt miksen ole kehitellyt niitä pidemmälle :D

    Laitoin sulle muuten Liebster Award -haasteen blogiini. Täältä löydät sen: http://synteettinensivellin.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehittele ihmeessä, olis kiva lukea! :) Kiitti haasteesta, vastailen siihen tässä lähipäivinä :)

      Poista